ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Μάρτης, 2018
Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ

Άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα οργανώσει η κυβέρνηση με τη μάσκα της δίκαιης «ανάπτυξης», αυτή τη φορά στην κεντρική Μακεδονία στις 26,27,28/3.Είναι ένα συνέδριο εξαπάτησης αποπροσανατολισμού με τον μανδύα της δίκαιης ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση έρχεται στην Κεντρική Μακεδονία να εξαγγείλει την επιστροφή στις αγορές και την
ανάπτυξη. Μόνο που αυτή την ανάπτυξη τη ζούμε στο πετσί μας καθημερινά εμείς οι συνταξιούχοι, με τις συντάξεις πείνας που παίρνουμε, που δεν έχουμε πρόσβαση στην υγεία, με νοσοκομεία και ΙΚΑ χωρίς γιατρούς, με πανάκριβα φάρμακα. Την ανάπτυξή τους τη ζουν τα άνεργα παιδιά μας, οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, την ζουν χιλιάδες οικογένειες που τους πλειστηριάζεται το σπίτι. Την ζουν οι αγρότες που ξεκληρίζονται από τα χωράφια τους και οι μικροί έμποροι που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Αυτή την ανάπτυξη τους την χαρίζουμε.
Οι συνταξιούχοι θα παλέψουμε με τους εργάτες, τους αγρότες, με τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους για μια ανάπτυξη που θα καλύπτει τις δικές μας ανάγκες, που θα εξυπηρετεί τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τέταρτη 28 Μάρτη, στις 6:00μμ, στην Πλ. Δημοκρατίας(Βαρδάρης) στη Θεσσαλονίκη

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Μάρτης, 2018

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τέταρτη 28 Μάρτη, στις 6:00μμ, στην Πλ. Δημοκρατίας(Βαρδάρης), στη Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Στις 26,27,28/3/2018 οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το περίφημο Αναπτυξιακό Συνέδριο, αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή μας.
«Όλα τα είχε η Μαριωρί, ο φερετζές της έλειπε»…. Σε μια περίοδο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συζητάει 88 αντιλαϊκά μέτρα, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, σε μια περίοδο που λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο που η περιοχή μυρίζει μπαρούτι, έρχεται η κυβέρνηση να ρίξει ψίχουλα ελπίδας και να καθησυχάσει. Πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, για να εξασφαλίσουν την ανοχή μας.
Οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τη σημαίνει «ανάπτυξη», την πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια: ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, με λίγα ένσημα, με απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με ωράρια λάστιχο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με την απειλή της απόλυσης.
Οι εργολαβικές εργαζόμενες γνώρισαν και αυτές την «ανάπτυξη»: συμβάσεις έργου που έγιναν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με την ανασφάλεια για τον αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά, απλήρωτες ακόμα από τον τελευταίο εργολάβο.
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν βιώσει και αυτοί στο πετσί τους την «ανάπτυξη» τους: μειώσεις μισθών, ευέλικτες σχέσεις εργασίας, απλήρωτα υπεράωρα και αργίες, χαμένα ρεπό και άδειες, δουλειά τις Κυριακές και λευκές νύχτες…. Μέτρα που χτυπούν και τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε.
Στα συνέδρια και τις συσκέψεις τους έχουν πρόθυμους συνομιλητές: Περιφερειακή Διοίκηση, Δημοτικές Διοικήσεις, τους ανθρώπους τους στο εργατικό και αγροτικό κίνημα. Όλοι αυτοί έχουν στόχο την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας κ.α. για όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Νομίζουν πως τρώμε κουτόχορτο… Οι εργαζόμενοι, όμως, ξέρουν καλά ότι όταν ακούν από κυβέρνηση και παρατρεχάμενους για «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», σημαίνει μειώσεις μισθών, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο κ.α.. Ξέρουμε καλά πως τα συμφέροντά μας δεν είναι ίδια με τα δικά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους πιο αποφασιστικά να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να ενισχύσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες, να δυναμώσουν την πάλη ενάντια συνολικά σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας, αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών.

Με οδηγό τα ταξικά μας συμφέροντα και σύμμαχο μας την ταξική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε

Παλεύουμε και διεκδικούμε
· Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 στους κατώτατους μισθούς.
· Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
· Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
· Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
· Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
· Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
· Δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.
· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video