ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φιλιππίνες: 13 νεκροί σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών

Φιλιππίνες: 13 νεκροί σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών

Συνολικά 13 ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών σκοτώθηκαν και πάνω από 100 συνελήφθησαν στη διάρκεια δεκάδων αστυνομικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν την Τετάρτη σε μια επαρχία βόρεια της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, όπως γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Πάνω από 4.000 Φιλιππινέζοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιχειρήσεις της αστυνομίας στη διάρκεια του αμφιλεγόμενου, πολύμηνου πολέμου κατά των ναρκωτικών που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενώ χιλιάδες ακόμη έχουν σκοτωθεί από πυρά ανθρώπων που πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς έχουν καταγραφεί στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας και στις κοντινές επαρχίες Μπουνακάν και Καβίτε.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικοί αντίπαλοι του Ντουτέρτε καταγγέλλουν ότι οι εκτελέσεις χρηστών ναρκωτικών και μικροκακοποιών είναι εκτεταμένες. Η αστυνομία αντιτείνει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν κυρίως διακινητές που πρόβαλαν βίαιη αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν 60 επιχειρήσεις σε εννέα πόλεις για την πάταξη κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

«Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν μέρος της ενταθείσας εκστρατείας μας εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων μορφών εγκληματικότητας στην επαρχία», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Μπουνακάν, Ρόμιο Καράματ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Δυστυχώς» πρόσθεσε, «13 από τους υπόπτους σκοτώθηκαν όταν οι αστυνομικοί μας άνοιξαν πυρ σε αυτοάμυνα» αφού «οι ύποπτοι, που έφεραν κρυμμένα όπλα, αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο να παγιδευτούν και άνοιξαν πυρ».

Ο ίδιος σημείωσε πως πάνω από 100 ύποπτοι συνελήφθησαν και 19 όπλα, καθώς και 250 πακέτα με ναρκωτικά, κατασχέθηκαν στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν μέσα σε ένα 24ωρο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video