ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φόρος τιμής του μουσείου Ντίκενς Λονδίνου στα «Κάλαντα των Χριστουγέννων»

Φόρος τιμής του μουσείου Ντίκενς Λονδίνου στα «Κάλαντα των Χριστουγέννων»

Χριστούγεννα έρχονται και ως εκ τούτου το μουσείο Ντίκενς στο Λονδίνο γιορτάζει και αποφάσισε να βάλει τα καλά του, αφιερώνοντας μια έκθεση στο πιο διάσημο έργο του Βρετανού συγγραφέα: "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", την ιστορία με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και περισσότερο από 150 χρόνια.

Στο μουσείο αυτό, το οποίο στεγάζεται σε μια βικτωριανή κατοικία στην οποία είχε μείνει ο Κάρολος Ντίκενς και η οικογένειά του μεταξύ του 1837 και του 1840, εκτίθενται περισσότερα από 100.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τα έπιπλα, επιστολές και χιλιάδες φωτογραφίες του πολέμιου των κοινωνικών ανισοτήτων και της τύχης που επιφυλασσόταν στα παιδιά των λαϊκών τάξεων.

Το γεγονός ότι το "A Christmas Carol", που γράφτηκε μέσα σε έξι εβδομάδες το 1843, θεωρείται μια ωραία ιστορία με καλό τέλος, δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί και μια αναφορά στην παιδική εργασία σε μια εποχή στην οποία η δυστυχία άγγιζε επίπεδα ρεκόρ, ωθώντας τον Ντίκενς να πιάσει την πένα του και να γράψει, επισημαίνει η διευθύντρια του μουσείου Σίντι Σάγκρου.

"Ήταν τόσο απογοητευμένος, τόσο συντετριμμένος που αποφάσισε να κάνει κάτι για να διαμηνύσει ότι τα παιδιά αξίζουν κάτι καλύτερο", πρόσθεσε.

Ο Ντίκενς, ο οποίος είχε αναγκαστεί να σταματήσει το σχολείο και να εργαστεί κατά την παιδική του ηλικία όταν ο πατέρας του μπήκε στη φυλακή για χρέη, δεν έπαψε ποτέ να υπερασπίζεται τους αδύναμους στο έργο του.

"Συναντάμε λίγο την προσωπική του ιστορία σε όλα του τα γραπτά", υπογράμμισε εξάλλου η Σάγκρου, χαρακτηρίζοντας τον Βρετανό συγγραφέα "υπέρμαχο της κοινωνικής μεταρρύθμισης".

Στη διάσημη αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς, ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ κάνει δύσκολη τη ζωή του υπαλλήλου του και είναι κακός θείος.

Όμως τη νύχτα των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τρία πνεύματα, τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, τα οποία θα τον κάνουν να αναθεωρήσει τον τρόπο που ζει.

Το έργο αυτό προβάλλοντας την αξία που έχει να μοιράζεται κανείς αυτά που έχει, την αξία της οικογένειας και τη χαρά που προσφέρει ένα δείπνο μαζί με άλλους κοντά στη φωτιά, γνώρισε αμέσως την επιτυχία η οποία είναι και διαχρονική παρά τις "αναρίθμητες" διασκευές του, κατέληξε η Σάγκρου.

Αν και ο Ντίκενς δεν εφηύρε αυτός τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν οι Βρετανοί τα Χριστούγεννα, συνέβαλε "στην παγίωση" της παράδοσης, σύμφωνα με την Φράνκι Κιούμπικι, την επιμελήτρια της έκθεσης.

Αυτή ανοίγει στο κοινό από σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 25 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκειά της οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ακούσουν από έναν ηθοποιό αποσπάσματα από το σενάριο της ταινίας "The Man Who Invented Christmas", που θα βγει προσεχώς στις αίθουσες, και να δουν τα κοστούμια της ταινίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video