ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ


Εμανουέλ Μακρόν: ο 39χρονος που θέλει να γίνει ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα 

ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2017 ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. JAMAIS EIΠΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤHN MAΡΙ ΛΕΠΕΝ.
 
 

Ιστορικές στιγμές: 

Ολοι, πλην Μελανσόν, στηρίζουν Μακρόν για πρόεδρο

 




Σε δύο Κυριακές από τώρα, αναμένεται μία αναμέτρηση αποφασιστικής σημασίας όχι μόνον για τη Γαλλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πέρασε πρώτος από τον α' γύρο επικρατώντας της Μαρίν Λεπέν. Οι δημοσκοπήσεις πλέον τον δείχνουν να εκλέγεται άνετα ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι που απέτυχαν να περάσουν στον επόμενο γύρο δήλωσαν ανοικτά ότι θα τον στηρίξουν (πλην του νεοκομμουνιστή Ζαν-Λικ Μελανσόν), ενώ όλη η Ευρώπη τάχθηκε στο πλευρό του.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, οι υποψήφιοι έλαβαν:
  • Εμανουέλ Μακρόν: 23,86%
  • Μαρίν Λεπέν: 21,43 %
  • Φρανσουά Φιγιόν: 19,94 %
  • Ζαν-Λυκ Μελανσόν: 19,62 %
  • Μπενουά Αμόν:  6,35 %
 
Εμανουέλ Μακρόν: ο 39χρονος που θέλει να γίνει ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα
Ο Εμανουέλ Μακρόν υπηρέτησε στην κυβέρνηση Ολάντ ως υπουργός Οικονομίας, αλλά βλέποντας -όπως λένε οι κακιές γλώσσες- τη δημοσκοπική κατρακύλα του Γάλλου προέδρου αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί και να κατέβει ως ανεξάρτητος στις προεδρικές εκλογές.

Αν τα καταφέρει ο πρώην τραπεζίτης θα γίνει ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα «αλώνοντας» το Ελυζέ πριν καν συμπληρώσει τα 40 του χρόνια.

Ήθελε να στείλει μήνυμα κατά του κατεστημένου και δεν άργησε να γίνει το φαβορί για τη νίκη στις πιο αβέβαιες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Πολλοί αποδίδουν την πρωτοφανή του άνοδο στην ανάγκη των Γάλλων για νέα πρόσωπα, παράλληλα με την αναπάντεχη πτώση πολλών παραδοσιακών αντιπάλων του. Εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια για την τρέχουσα κατάσταση, ο Μακρόν έχει δεσμευθεί να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές.

Ο Μακρόν φοίτησε στα καλύτερα γαλλικά σχολεία, έκανε περιουσία όταν εργαζόταν στην επενδυτική τράπεζα Rothschild και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα του απερχόμενου Γάλλο προέδρου Φρανσουά Ολάντ, το 2012, και γρήγορα έγινε υπουργός Οικονομίας. Εκεί καταφέρθηκε ενάντια σε βασικές αρχές του κοινωνικού μοντέλου, όπως η εργάσιμη εβδομάδα των 35 ωρών και η μονιμότητα στον δημόσιο τομέα. Αυτά ήταν μηνύματα που τον έκαναν έναν από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γαλλία, ένα μεγάλο επίτευγμα για έναν πρώην τραπεζίτη σε μια χώρα όπου πολλοί αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τον κόσμο της οικονομίας, αν και πολλοί στην αριστερά δεν τον εμπιστεύονται.

Φιλοδοξία του Μακρόν είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Όταν παραιτήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο για να ιδρύσει το κίνημα «Εμπρός!» πολλοί επικριτές του θεώρησαν ότι θα είναι ένας διάττων αστέρας στην πολιτική. Όμως με τους Σοσιαλιστές διχασμένους και τον κεντροδεξιό του αντίπαλο Φρανσουά Φιγιόν να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, ο Μακρόν βρέθηκε στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου.

Έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και με την προσωπική του ζωή. Παντρεύτηκε την πρώην καθηγήτριά του, Μπριζίτ Τρονό, την οποία γνώρισε όταν εκείνη ήταν 37 ετών, παντρεμένη με τρία παιδιά και εκείνος μόλις 17 ετών.


Τι θέλει ο Μακρόν;
  • Σχέδιο δημόσιων επενδύσεων ύψους 50 δισ ευρώ για εκπαίδευση εργασίας, έξοδο απ’ τον άνθρακα και στροφή στην πράσινη ενέργεια, υποδομές και εκσυγχρονισμό του κράτους,
  • Μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 7% απ’ το 9,7% που είναι τώρα,
  • Μεγάλη περικοπή του εταιρικού φόρου και μεγαλύτερα περιθώρια στις εταιρείες να επαναδιαπραγματευθεί 35 ώρες την εβδομάδα,
  • Επιστροφή του πλήρους κόστους των γυαλιών, οδοντοστοιχιών και ακουστικά βαρηκοΐας,
  • Απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων σε σχολεία για παιδιά κάτω των 15 ετών και δελτίου ελευθέρας εισόδου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για 18χρονους...

Ιστορικές στιγμές: Ολοι, πλην Μελανσόν, στηρίζουν Μακρόν για πρόεδρο 

Ο Ολάντ συνεχάρη Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν στις 8.15 μ.μ. (9.15 μ.μ. ώρα Ελλάδος) την Κυριακή για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία, θα εκφραστεί σύντομα με δήλωση, πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας. Ο κ. Ολάντ θα καλέσει σε ψήφο ενάντια στην ακροδεξιά. Ο κ. Ολάντ παρακολούθησε τα αποτελέσματα στο προεδρικό γραφείο, μαζί με στενούς του συνεργάτες.

Φιγιόν: Στηρίζω Μακρόν
Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στον Μακρόν στον β’ γύρο. «Δεν το κάνω ελαφρά τη καρδιά, αλλά η αποχή δεν είναι επιλογή. Πολλώ δε μάλλον που ένα κόμμα όπως το Εθνικό Μέτωπο είναι κοντά στην εξουσία», δήλωσε, θυμίζοντας: «Είναι γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του το κόμμα που ίδρυσε ο Ζαν Μαρίν Λεπέν. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της άκρας δεξιάς. Συνεπώς, θα στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν».

Αμόν: Στηρίζω Μακρόν και όχι την εχθρό της Γαλλίας
Σε δηλώσεις του ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στον β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν. Οπως είπε, «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός "πολιτικού αντιπάλου" (σ.σ.: εννοώντας τον Μακρόν) και μιας "εχθρού της Γαλλίας», εννοώντας τη Μαρίν Λεπέν.
Ο δεξιός Αλέν Ζιπέ καλεί να ψηφιστεί ο Μακρόν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, ο οποίος έχασε από τον Φρανσουά Φιγιόν στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, έκανε δήλωσε από το δημαρχείο του Μπορντό (είναι δήμαρχος): «Η χώρα μας χρειάζεται θαρραλέες μεταρρυθμίσεις για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κράτος, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να επαναφέρουμε την παιδεία και την κατάρτιση στην καρδιά της πολιτικής. Περιμένω από τον Εμανουέλ Μακρόν να επαναφέρει την αξιοπιστία της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή και να δώσει στη νεολαία της Γαλλίας την ελπίδα ενός καινούργιου κόσμου».

Υπέρ Μακρόν και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας
Ο Pierre Laurent, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν εναντίον της Μαρίν Λεπέν: «Καλώ να καταψηφιστεί η Μαρίν Λεπέν. Δύο σημειώσεις: η εκπληκτική άνοδος του Ζαν-Λικ Μελανσόν, η οποία είναι μεγαλύτερη από το 2012, σημαίνει ότι υπάρχει μια Αριστερά που αναγεννάται σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος στον οποίο δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι. Θα νικήσουμε τη Μαρίν Λεπέν, σας καλώ να τη νικήσουμε, μόνο ένα ψηφοδέλτιο υπάρχει για να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε».

Mάλιστα, η κομματική εφημερίδα του ΚΚΓ κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 24 Απριλίου με ένα εκπληκτικό εξώφυλλο και τίτλο «ΠΟΤΕ» Λεπέν.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video